Harry Smals

Drs. Harry Smals studeerde in 1989 af aan de Radbout Universiteit, Nijmegen als communicatiewetenschapper, nadat hij aan de Design Academy in Eindhoven had gestudeerd. Na zijn studie begon hij als freelance copywriter en communicatieadviseur. Daarnaast was hij freelance docent voor de examens Nima Communicatie en Nima Marketing. Sinds 1998 is hij examinator voor de mondelinge examens Nima B Marketingcommunicatie en Nima B Interne & Corporate Communicatie.

 

Al snel werd hij gevraagd om zijn kennis en ervaring te delen als docent aan een hogeschool. Sindsdien is hij werkzaam geweest als docent communicatie bij diverse hogescholen. Zowel in het Nederlands als in het Engels, op bachelor-niveau en op master-niveau. Momenteel is hij hogeschooldocent communicatie bij de opleiding communicatie van hogeschool Windesheim Flevoland.

 

Daarnaast ontwikkelde hij zich als onderzoeker bij het Lectoraat Crossmedia Business van de faculteit Communicatie & Journalistiek, van Hogeschool Utrecht en als coördinator internationale contacten bij dezelfde faculteit.

 

De laatste jaren ligt zijn focus op de inhoudelijke ontwikkeling van het vak en is hij het Communicatie Kenniscentrum (CommunicatieKC.com) gestart. Daarnaast is hij coauteur van diverse boeken bij Noordhoff Uitgevers, over communicatie en over het schrijven van rapporten, zoals een scriptie.