Coaching bij studiekeuze

Met de teruglopende studiefinanciering is de tijd van lang studeren voorbij. Om later leuk en goed werk te vinden is een goede studiekeuze dus belangrijk. Door het grote aanbod vinden veel schoolverlaters deze keuze lastig. Met een achtergrond als hbo-docent op verschillende opleidingen en veel werkervaring geeft SHV coaching daarbij. Zo komen we snel tot een goed resultaat. 

 

Aanpak

Met een kort en gericht traject kies je een passende studie:

  1. Intake met ouder(s): dikwijls zoeken ouders eerst contact om je te ondersteunen bij je studiekeuze. Zij kennen je vaak het beste. Samen verkennen we de aanpak en mogelijkheden.
  2. In een introductiegesprek maken we beter kennis met je. Wat zijn je interesses & verwachtingen? Hoe ging je middelbare school? Welke keuzecriteria zijn voor jou belangrijk? 
  3. Vervolgens doe je een online test om je interesses nader te bepalen. 
  4. De testresultaten bespreken we gezamenlijk.
  5. Op basis van een analyse wordt een gericht advies samengesteld. Daarin staan de mogelijke studierichtingen compleet met links.
  6. Op basis daarvan bezoek je open dagen of proefstudeersessies. 
  7. Desgewenst bespreek je je ervaringen. Als je dat wilt, verbindt SHV je dan met mensen uit een zeer uitgebreid en divers professioneel netwerk die meer info kunnen geven over de voorgenomen studie.